20.10.10

Porto Flip



Forestil dig kakao, hvis du ikke havde smagt det før, som voksen. Den modsatte erfaring af ens barndoms forstilling om vin.
Det er hvad en Porto Flip er.
Jeg elsker æggeblommens luftige og creamy effekt. Cocktails med æggeblommer og æggehvider bør have et come-back. Effekten er forrygende og smagen revitaliserende.


3 dele Portvin (I dette tilfælde Fine Tawny fra Sandeman i Porto)
1 del Cognac (Camus Elegance)
1 Æggeblomme
1 tsk Flormelis
Lidt muskatnød som garniture

Det hele shakes med is og garneres med reven muskatnød.

Enestående fantastisk drink. Portvinens kvalitet er vigtig her - eller for den en fæl eftersmag. Som nævnt i ingredienslisten har jeg brugt en Sandeman Fine Tawny. Den med den rygende gentleman i silouhet - giver mig minder om min barndoms rejser til Porto, hvor den samme herre tårner over havnen.

Flips er for øvrigt en hel kategori af cocktails. Grundlæggende substituerer man blot portvinen med andre spirituosa - gin, whiskey, rom etc... 



No comments:

Post a Comment